Inschrijven Senioren Voorjaarscompetitie

Wat?
De Sint en de Kerstman staan alweer voor de deur, maar bij TV Nederhorst zijn we alvast bezig met de Voorjaarscompetitie 2020 voor de senioren (18+).  Wil je ook wedstrijden spelen in teamverband waar gezelligheid en teamprestaties hand in hand gaan? Dan is dit je kans om mee te doen aan één van de leukste periodes van het tennisseizoen. Meld je voor 18 december aan. Hoe je kan inschrijven staat onderaan vermeld.  

Waarom zou je meedoen aan de Voorjaarscompetitie? Voor spelers betekent competitie spelen een teamprestatie neerzetten, onderlinge concurrentie tegen teams van andere tennisverenigingen, maar zeker ook gezelligheid en saamhorigheid. De teams die al jaren meedoen weten hoe leuk het is. Lekker met je teamgenoten een balletje slaan, enkel, dubbel of gemengd. Voor onze vereniging brengt de competitie sfeer en een gezellige drukte op ons mooie tennispark.  

Voor wie is de Voorjaarscompetitie? Of je nou voor het eerst een tennisracket hebt opgepakt of juist een doorgewinterde speler bent, of voor iedereen daar tussenin: we kunnen ongetwijfeld een competitie vinden waarin je goed past. In een nieuw team of in een bestaand team.  

Wanneer vindt de Voorjaarscompetitie plaats? De Voorjaarscompetitie telt 7 speeldagen en wordt jaarlijks gespeeld in de periode van begin april tot en met begin juni.

NB Informatie over de Zomeravondcompetitie op woensdagavond, die in mei en juni wordt gespeeld, volgt op een later moment.  

Wat voor soorten Voorjaarscompetitie zijn er? We bieden dit voorjaar verschillende competitiesoorten aan op de volgende dagen:
-      dinsdagmorgen dubbelen voor dames,
-      zondagmiddag ‘8&9 Tenniscompetitie’ (zie hieronder voor toelichting)
-      vrijdagochtend dubbelen voor 50+ heren en gemengd,
-      vrijdagavond dubbelen voor dames, heren of gemengde teams,
-      zaterdag en zondag enkel en dubbel voor dames, heren of gemengde teams.  

Speciale oproep aan de heren: Drie enthousiaste nieuwe leden (Sjoerd Bouwman, Roy Damen en Thomas van der Have) zouden graag een nieuw herenteam 17+ op de zaterdag gaan formeren en zijn zodoende op zoek naar een paar extra, sportieve heren met speelsterkte 5/6/7.  Bij interesse, meld je aan via [email protected] (zie inschrijfdetails onderaan).  

8&9 Tenniscompetitie

Deze ‘8&9 Tennis’ is voor (startende) recreatieve tennissers met speelsterkte 8 en 9 (leeftijd 17+). Voor alle details, zie https://www.knltb.nl/89 Samengevat:
-      Het is gemakkelijk teams vormen, want er zijn maar 3 mensen per team nodig
-      Gezelligheid staat voorop en iedereen speelt op zijn eigen niveau. Resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte.
-      Elk team speelt twee dubbels (DD, HD of GD, alle combinaties mogelijk). Dit zorgt voor veel flexibiliteit en maakt het makkelijk om een invaller te vinden indien nodig.
-      Deze competitie wordt op zondagmiddag gespeeld.
-      Voor deze competitie geldt Compact Spelen.

Oja, hoe zit het ook alweer met Verkort Spelen en Compact Spelen?

-      Verkort spelen: Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD) geldt ‘verkort spelen’. Dit betekent dat in plaats van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld. De partijen duren hierdoor korter.
-      Compact Spelen: Voor ‘8&9 Tennis’ geldt ‘Compact Spelen’. Dit houdt in dat net als bij ‘verkort spelen’ een beslissende wedstrijdtiebreak wordt gespeeld. Tevens wordt bij Compact Spelen het Beslissend Punten Systeeem (BPS) toegepast bij een 40-40 stand.   

Hoe en wanneer meld je je aan?

Indien je je wilt aanmelden om mee te spelen in de Voorjaarscompetitie 2020, stuur dan voor 18 december een mail naar [email protected] Geef in deze mail het volgende aan:

1.    Je voor- en achternaam
2.    Je telefoonnummer
3.    Je KNLTB nummer, te vinden op https://mijnknltb.toernooi.nl/find/player
4.    Je speelsterkte, te vinden op https://mijnknltb.toernooi.nl/find/player
5.    Je voorkeur in welke competitie je mee wil spelen  

Je kunt je als team bij mij opgeven, maar ook individueel:

-      Als team: Indien je als team aanmeldt, geef dan ook bovenstaande gegevens per teamspeler aan.
-      Individueel: Indien je je individueel opgeeft, dan zal ik vervolgens indien mogelijk een nieuw team samen te stellen of ik zal proberen een reeds bestaand team te vinden waarbij je kunt aansluiten. Je kan je bij mij ook opgeven als invaller,vermeld dan ook bovenstaande gegevens.  

Vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag.

Met vriendelijke groet,
Marjolein van Noppen, Vereniging Competitie Leider, TV Nederhorst (VCL)

[email protected]

M 0611598412

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 294 254 282

Tennispark Nederhorst

Platanenlaan 5
1394 JR Nederhorst den Berg