Ledenraadpleging zonnepanelen

10 februari 2021


Beste tennisvrienden,

Helaas is er nog geen groen licht om weer binnen te tennissen. Zodra Marcel de banen buiten speelklaar kan maken, zullen we de banen buiten openstellen, maar voorlopig maar even volhouden dus. En hopen dat we kunnen schaatsen op onze prachtige plassen. Wel nieuws van het bestuur over een ander onderwerp.

We hebben de afgelopen tijd gebruikt om, samen met de Stichting, te bekijken of verdere verduurzaming van ons tennispark mogelijk is.

We zijn tot de conclusie gekomen dat met name zonnepanelen een haalbare en interessante optie is. Daarom vraagt het bestuur via deze weg aan alle leden om instemming voor dit voorgenomen besluit.

Dit is het plan:

Plaatsen van 84 panelen op de hal. Hiermee wordt naar verwachting 28000 kWh stroom opgewekt per jaar, genoeg om de energievraag voor het hele park, binnen en buiten, af te dekken. Dit vraagt een netto investering van ongeveer € 20.000. Dit is te financieren vanuit ons eigen vermogen. De terugverdientijd wordt op ca. 5 jaar ingeschat, wat dus financieel gezien een uitstekend rendement is.

De constructie zal zo zijn dat de club de aanschaf  van de zonnepanelen financiert, de Stichting deze in gebruik neemt en binnen 5 jaar terugbetaalt aan TVN met rente. De levensduur wordt geschat op 25 jaar. Het rendement na terugbetaling wordt gebruikt voor de exploitatie van de Stichting.

Normaal zouden we in de ALV toestemming vragen voor deze investering. Omdat dit, in verband met de Covid beperkingen, nu niet mogelijk is, hierbij de vraag om via een enquête je voor of tegen stem uit te brengen. We zullen de meerderheid van de uitgebrachte stemmen volgen.Voor de goede orde nog het volgende. Bij de bouw van het park heeft de ALV in 2019 het bestuur nog €25.000 ruimte gegeven voor tegenvallers of extra investeringen. Dit bedrag is destijds niet gebruikt.

De enquête bestaat slechts uit 1 vraag en wordt vanuit de KNLTB app verstuurd naar je email adres. Via een paar simpele "clicks" is je antwoord te geven. De enquête is NIET anoniem maar dat zou een stemming in de ALV ook niet zijn. Mocht je nog vragen hebben dan kun je die richten aan [email protected]

Gezien de positieve effecten voor het milieu en het financiële rendement hopen we op massale steun. Mocht je toch tegen zijn dan kun je in de enquête aangeven waarom. Uiteraard reageren we daar dan op en houden we er rekening mee bij definitieve besluitvorming.

Stemmen kan tot 20 februari. Daarna wordt de balans opgemaakt en gaan we hopelijk volgende stappen zetten.

Tot Snel,

Het Bestuur

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 294 254 282

Tennispark Nederhorst

Platanenlaan 5
1394 JR Nederhorst den Berg

KVK-nummer

40517707