Opening terras en kantine

22 juni 2020


Beste tennisvrienden,
 
Eind juni besluit het kabinet of sportkantines weer open mogen. En omdat regeren vooruitzien is, hebben de barcommissie en het bestuur samen alvast een plan ingediend bij de gemeente, zodat we er klaar voor zijn als we op 1 juli open mogen.
 
Net als bij de horeca, gelden er op het terras en in de kantine van onze vereniging strenge regels. Neem alsjeblieft de moeite deze mail goed te lezen, houd je eraan en spreek anderen erop aan, want anders is het snel gedaan met de pret. De regels zijn als volgt:
 • niet via de kantine naar de WC, maar buitenom door de voordeur
 • eenrichtingsverkeer in de kantine. Je komt binnen via de deur bij het afhangbord en verlaat de kantine via de verste terrasdeur. De elektronische schuifpui blijft gesloten
 • alle tafeltjes en stoelen hebben een vaste plek en mogen niet worden verschoven. Je zit met maximaal 2 personen aan een tafeltje en op 1,5 meter afstand van anderen
 • net als in de horeca, moeten we invulling geven aan het van te voren reserveren voor de ‘nazit’. Dit betekent dat je altijd een baan moet reserveren via de club app en dat je na het spelen kunt zitten aan tafeltje 1 als je op baan 1 gespeeld hebt, op 2 als je op 2 gespeeld hebt, etc. Er komen twee tafeltjes 1, 2 tafeltjes 2, etc. Aan de rechthoekige picnictafels en op de lounge set mag je met 4 personen zitten. De ronde picnic tafels gebruiken we niet
 • het is dus nadrukkelijk niet de bedoeling naar de tennisclub te komen en van de kantine en terras gebruik te maken, als je niet speelt (en dus geen baan gereserveerd hebt). Begeleiders van trainende kinderen kunnen op de bank bij de baan zitten, met 1,5 meter afstand van elkaar uiteraard, of op het tafeltje met het nummer van de baan waarop wordt getraind.
 • zet je gebruikte glazen, kopjes, etc na gebruik op de tafel, vlakbij de entreedeur bij het afhangbord
 • achter de bar staat 1 barvrijwilliger die de bestellingen verzorgt en afrekent, op 1,5 meter afstand van het lid dat bestelt. Barkrukken aan de bar worden niet gebruikt om op te zitten, maar om de juiste afstand te verzekeren
 • de ruimte voor de bar wordt verdeeld in blokken van 1,5 meter. Er is desinfecterende gel bij het pinapparaat, maar betaal alsjeblieft zo veel mogelijk contactloos, zonder pincode dus.
 
De barcommissie maakt duidelijke instructies voor degene die bardienst heeft. Lees deze instructies alsjeblieft goed door! Natuurlijk blijven de bestaande hygiëneregels van kracht, zie hieronder.
 
De maandagavond toss en de donderdagochtend 55+ toss gaan ook weer van start. Aan de maandagavond toss kunnen maximaal 16 leden deelnemen; aan de donderdagochtend toss maximaal 20. Om te kunnen deelnemen, dien je je naam op de deelnemerslijst te schrijven, die elke keer klaar ligt. Maandagavond begint weer op 6 juli, start om 20:00, aanwezig uiterlijk om 19:45 uur. Donderdagochtend begint weer op 2 juli, start om 10:00 uur, aanwezig uiterlijk om 9:45 uur.
 
Beste tennisvrienden, de spontaniteit is er zo wel een beetje van af. Dat begrijpen we heel goed. Maar…. als we het niet zo doen, mogen we terras en kantine niet openen. En bovendien lopen we allemaal risico om het Covid-19 virus op te lopen en te verspreiden.
 
Dus, houd je aan de regels, geniet van een heerlijk potje tennis, een kopje koffie of biertje op het terras, en gedraag je verantwoordelijk.
 
Vragen? Meld je via [email protected] of spreek de leden van de barcommissie of het bestuur aan. Over het invullen van je bar- of groendienst, volgt een separate mail.
 
Tot snel,
 
Barcommissie: Bernadette Langius, Claartje Lorier, Jacqueline Konings
Bestuur: Trienke Stellema, Marieke Vollers, Leen Lorier, Tim Postel, Arjan Hooijmeijer.
 
 
PS
De bestaande, inmiddels bekend hygiene regels blijven natuurlijk van kracht:
 • blijf op 1,5 meter afstand, op en buiten de baan
 • niet dicht bij elkaar op een bankje zitten
 • wissel van baanhelft met de klok mee
 • geef geen high fives
 • altijd van te voren afhangen via de club app
 • hygiene maatregelen in acht nemen (handen wassen, niesen en hoesten in je elleboog, etc)
 • wc’s alleen bij hoge nood gebruiken

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 294 254 282

Tennispark Nederhorst

Platanenlaan 5
1394 JR Nederhorst den Berg